Un bloc sorprenent: reciclant a l’escola.

Hi ha blocs dels que sents a parlar constantment: els veus linkats a d’altres blocs, s’escriuen articles, es referencien o algú te’ls recomana. Aquest és el cas del  bloc “Reciclando en la escuela” i, certament, no m’estranya gens ni mica.

“Reciclando en la escuela” és un bloc que realitza una mestra d’educació visual i plàstica que escriu des d’Astúries i documenta els projectes que realitza a l’aula amb infant de 3 a 7 anys. Les seves propostes acostumen a ser transversals a totes les edats amb les que treballa ja que, segons comenta al seu bloc, l’interessa “especialment plantejar el repte de proposar una mateixa activitat que cadascú pugui adaptar als seus gustos i nivells”.

Les propostes poden sorgir de diverses maneres. A vegades són els propis infants que plantegen l’activitat, d’altres és ella, d’altres és el material però sempre donant espai per a la llibertat d’acció i per a la reinterpretació individual de la pròpia proposta. El denominador comú és que potencien la creativitat al màxim i que es fan servir materials reciclats.

Em declaro fan total i absoluta de les propostes en les que fan servir clics com, per exemple,  d’una de les últimes que han realitzat i que rep el següent nom “Palafitos”. O també l’altra que es diu “Arcón, nevera i cubos de reciclaje” o els “Cubos de reciclaje” o la “Cocina” o la impressionant activitat “El apartamento” que no té comparació.

A més està molt ben organitzat ja que a la dreta pots veure els materials que fa servir i accedir als diferents articles que ha publicat segons el material emprat. Molt útil!

Bé, des d’aquí tota la nostra admiració per una intel·ligència d’allò més creativa que, a més, mostra una sensibilitat i una atenció particular per acollir la diversitat i respectar els individus i les seves diverses formes d’aprendre i entendre el món.  Tanmateix, des d’aquí, li volem donar les gràcies a Marta per la seva generositat i per compartir la seva experiència.

Ens quedem amb una frase que té al seu bloc i que ens la fem nostra:

“Avui ja no es tracta de que l’alumne  ens miri, sinó de fer coincidir els nostres ulls amb la seva mirada infantil.” (José Antonio Fernández Bravo)

2 thoughts on “Un bloc sorprenent: reciclant a l’escola.

Deixa un comentari